Sposób przygotowania:
Chlebek otrębowo - slonecznikowy z czarnym sezamem1.

Do przygotowanej miski wsypałam wszystkie rodzaje mąki i wymieszałam je ze sobą łyżką drewnianą.
2.

Następnie do miski wsypałam sezam i słonecznik oraz otręby i znowu wymieszałam.
3.

Kolejnym składnikiem była sól kuchenna, która dosypałam i wymieszałam.
4.

Dalej dosypałam cukier trzcinowy ( chociaż można go zastąpić cukrem kryształem ).
5.

Świeże drożdże poskubałam w palcach i wrzuciłam do miski.
6.

Na końcu dolałam wodę letnią.
7.

Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszałam łyżką drewnianą i odstawiłam miskę z ciastem do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na czas 20 minut.
8.

Po tym czasie ciasto "odgazowałam" i przełożyłam do silikonowych foremek. Postawiłam foremki w ciepłym miejscu jeszcze na 15 minut.
9.

Wcześniej nagrzałam piekarnik do 200 stopni C i wstawiłam foremki z ciastem na czas 15 minut. Po tym czasie zmniejszyłam temperaturę do 180 stopni i piekłam jeszcze chlebki przez 35 minut.
10.

Gorące chlebki wystudziłam na kratce z piekarnika.
11.

Smacznego !