Sposób przygotowania:
Chlebek pistacjowo - piniowy na mące chlebowej1.

Wsypać do miski mąkę pszenną chlebową typu 1050.
2.

Dosypać słonecznik, pistacje, żurawinę suszoną, ostropest mielony i orzeszki piniowe, wymieszać.
3.

Wsypać sól morską jodowaną i ponownie wymieszać łyżką.
4.

Wlać miód spadziowy, za każdym razem dobrze wymieszać.
5.

Świeże drożdże poskubać w palcach i dodać do reszty, wymieszać.
6.

Wlać letnią wodę.
7.

Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 30 minut.
8.

Po tym czasie ciasto "odgazować", przełożyć do foremek silikonowych i pozostawić jeszcze na 15 minut.
9.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 240 stopni C i piec przez 15 minut.
Potem zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze chlebki przez 35 minut.
10.

Wystudzić na kratce.
11.

Smacznego !