Sposób przygotowania:
Chlebek pistacjowo - piniowy na mące chlebowej1.
 
Wsypać do miski mąkę pszenną chlebową typu 1050.
2.
 
Dosypać słonecznik, pistacje, żurawinę suszoną, ostropest mielony i orzeszki piniowe, wymieszać.
3.
 
Wsypać sól morską jodowaną i ponownie wymieszać łyżką.
4.
 
Wlać miód spadziowy, za każdym razem dobrze wymieszać.
5.
 
Świeże drożdże poskubać w palcach i dodać do reszty, wymieszać.
6.
 
Wlać letnią wodę.
7.
 
Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 30 minut.
8.
 
Po tym czasie ciasto "odgazować", przełożyć do foremek silikonowych i pozostawić jeszcze na 15 minut.
9.
 
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 240 stopni C i piec przez 15 minut.
Potem zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze chlebki przez 35 minut.
10.
 
Wystudzić na kratce.
11.
 
Smacznego !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
