Di bloguje

Di bloguje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 940]

Chlebek z mąką kukurydzianą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 120
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Do chlebka można dodać ulubione składniki czy bakalie. Można go również upiec w wersji na słodko. Polecam.

Chlebek z mąką kukurydzianą

Składniki:

Chlebek z mąką kukurydzianą

Keksówka 12 x 22 cm:

Sposób przygotowania:

Chlebek z mąką kukurydzianą

Ciasto:

Chlebek z mąką kukurydzianą
Ciasto powinno posiadać jednolitą konsystencję.

Wszystkie składniki należy umieścić w misce i wymieszać mikserem do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.

Powstałe ciasto przelać do formy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.

Pieczenie:

Chlebek z mąką kukurydzianą
Upieczony chlebek powinien być zarumieniony.

Chlebek piec przez około 30 minut (do tak zwanego "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.

Powinien być lekko rumiany.

Tagi:

pieczywo chleb