gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Chlebek z otrębami żytnimi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Dwa największe atuty tego chlebka to rewelacyjny smak i fakt, że jest zdrowy i dość łatwy do wykonania.

Chlebek z otrębami żytnimi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chlebek z otrębami żytnimi

 

 

Sposób przygotowania:

Chlebek z otrębami żytnimi
Drożdże rozkruszamy. Zalewamy letnim mlekiem, wsypujemy cukier i mąkę krupczatkę. Mieszamy i odstawiamy na 20 min. Do ciasta dodajemy pozostałe składniki. dokładnie mieszamy lub wyrabiamy mikserem. blaszkę 30x11 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Chleb pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach. Smacznego.
Chlebek z otrębami żytnimi
drożdze zalewamy mlekiem wsypujemy cukier i mąkę
Chlebek z otrębami żytnimi
dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami.
Chlebek z otrębami żytnimi
wykładamy na małą blaszkę i pieczemy ok 1 godz.

Tagi:

chleb pieczywo