Sposób przygotowania:
Chlebki z nadzieniem
Pomidory parzymy, obieramy ze skóry i kroimy je w kostkę. Paprykę dokładnie myjemy i kroimy w cienkie, krótkie paski. Cebule obieramy i drobno siekamy. W 150 ml ciepłej wody rozrabiamy drożdże. Następnie łączymy je z mąką, jogurtem i szczyptą soli i cukru. Zagniatamy z całości ciasto i odstawiamy na 30 min do wyrośnięcia. W tym czasie zajmiemy się farszem. Mięso doprawiamy przyprawą do mięsa i smażymy. Gdy mięso ostygnie dodajemy do niego cebulę, paprykę i pomidory. Całość mieszamy doprawiając bazylią, oregano i majerankiem do smaku. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy ponownie i dzielimy je na 8 części. Każdą część rozwałkowujemy na płaski placek. Na środek każdego rozkładamy farsz. Brzegi każdego placka unosimy do góry i zlepiamy na końcach. Farsz ma się znaleźć w środku tak jakby łódki. Całość pieczemy 30- 35 min w 180C