aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

chlebowe kotleciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne kotleciki z chleba...

chlebowe kotleciki

Składniki:

chlebowe kotleciki

 

  • 0,5 czerstwy chleb,
  • 100 g suszone grzyby,
  • 2 cebula,
  • 2 jajka,
  • 0,5 l mleko,
  • 2 lyzki slonecznik

Sposób przygotowania:

chlebowe kotleciki
Chlebek kroimy na kawałki. Następnie kawałki chleba maczamy w mleku i odciskamy, rozgniatamy, dodajemy drobno pokrojone grzybki. Cebulę obieramy i ścieremy natartce. Dodajemy jajka, pestki słonecznika oraz przyprawaimy solą i pieprzem . Wszystko razem mieszamy, formujemy w dłoniach niewielkie kotleciki i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju - na złoty kolor.