iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Chlebowe medaliony z salami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Chlebowe medaliony z salami i masełkiem czosnkowym

Chlebowe medaliony z salami

Składniki:

Chlebowe medaliony z salami

 

  • 10 dag salami w plastrach,
  • 10 dag ser zółty,
  • chleb,
  • ketchup mały ostry,
  • Oliwki czarne,
  • masło,
  • 1z ząbek czosnek

 

Sposób przygotowania:

Chlebowe medaliony z salami
Z chleba wykrawamy medaliony okręgi za pomocą szklanki. Robimy masełko czosnkowe mieszając masło z wyciśniętym czosnkiem i odrobina soli do smaku. Takim masełkiem smarujemy okręgi. Masełkiem smarujemy cieniutko. Na masełko nakładamy plaster ser żółtego i plasterek salami . Zapiekamy w piekarniku ok 10 min w 180 stopniach . Ozdabiamy oliwkami czarnymi . Dodajemy ketchup do smaku. Podajemy na ciepło

Tagi:

sery chleb ser