Sposób przygotowania:
Chłodnik
Warzywa dokładnie opłucz, szczególnie botwinę - bardzo starannie. Odkrój buraczki obierz, pokrój w małą kostkę, włoszczyznę oczyść z ogonków, ziemi, oczek. Ugotuj do miękkości razem z burakami w małej ilości wody (ok. 15 min). W tym czasie pokrój łodygi i liście botwiny. Z garnka wyjmij włoszczyznę i wrzuć botwinę - gotuj jeszcze 5 minut. Ugotuj jajka na twardo. Rzodkiewkę, ogórka, cebulki dymki pokrój w kosteczkę, szczypior, koperek zioła drobno posiekaj. Zgaś płomień, zakwaś sokiem z cytryny, aby barszcz nabrał pięknej czerwonej barwy, ostudź lekko zupę, wlej kefir i jogurt, dorzuć posiekane nowalijki, przetarty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku. Można dodać odrobinę cukru. Podawaj z ugotowanym na twardo jajkiem przekrojonym na ćwiartki.
Henia
Babciagramolka
caroline1983
Jojo
grazka
grazka
Botwinki tutaj nie ma,niestety i dlatego dodaje utartego buraczka.
góralka
Natala1210
Tit
kinga