Sposób przygotowania:
Chłodnik brzoskwiniowy
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odstawiamy na sitku.
Brzoskwinie myjemy i cienko obieramy skórkę. Wyjmujemy pestki i kroimy owoce w kostkę, przekładamy do kielicha blendera. Do brzoskwiń dodajemy sok z cytryny, miód i serek.
Blendujemy na gładką masę. Przelewamy porcję chłodnika do miseczki, dodajemy makaron oraz dekorujemy płatkami migdałowymi i plasterkami brzoskwiń.
Można podać chłodnik od razu albo po schłodzeniu w lodówce. Smacznego.
Brzoskwinie myjemy i cienko obieramy skórkę. Wyjmujemy pestki i kroimy owoce w kostkę, przekładamy do kielicha blendera. Do brzoskwiń dodajemy sok z cytryny, miód i serek.
Blendujemy na gładką masę. Przelewamy porcję chłodnika do miseczki, dodajemy makaron oraz dekorujemy płatkami migdałowymi i plasterkami brzoskwiń.
Można podać chłodnik od razu albo po schłodzeniu w lodówce. Smacznego.
SylaUla
slodkokwasnakuchnia1
Dziękuje