Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Chłodnik z awokado

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Awokado obrać, przekroić, wyjąć pest­kę. Miąższ pokroić w kostkę i wrzucić

Chłodnik z awokado

Składniki:

Chłodnik z awokado

 

  • 1 litr jogurtu naturalnego
  • 2 dojrzałe owoce awokado
  • 2-3 dojrzałe pomidory
  • 2 owoce kiwi
  • ogórek
  • 3-4 łodygi selera naciowego
  • mała cebula
  • pęczek natki pietruszki
  • łyżka magii w płynie
  • biały pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Chłodnik z awokado
Awokado obrać, przekroić, wyjąć pest­kę. Miąższ pokroić w kostkę i wrzucić do schłodzonego jogurtu. Dodać pomidory, obrane ze skóry i pokrojone na ósemki, oraz magii, zmiksować. Obrane kiwi i ogórek pokroić w ćwierćplasterki, cebu­lę w drobną kosteczkę. Z selera ściąg­nąć włókna, łodygi drobno pokroić. Nat­kę posiekać. Rozdrobnione produkty wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem.

Tagi:

awokado