Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Chłodnik z awokado z ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupę z awokado podawać na zimno z groszkiem ptysiowym lub krakersami.

Chłodnik z awokado z ogórkiem

Składniki:

Chłodnik z awokado z ogórkiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik z awokado z ogórkiem
Mleko przegotować, ostudzić. Awokado obrać, usunąć pestki, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, dodać zimne mleko, śmietanę i dokładnie zmiksować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, odłożyć do lodówki. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki i razem z obranymi ogórkami pokroić w kostkę, włożyć na talerze, zalać chłodnikiem. Posypać groszkiem ptysiowym.