Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Chłodnik z łososiem.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Chłodnik podawać z groszkiem ptysiowym.

Chłodnik z łososiem.

Składniki:

Chłodnik z łososiem.

 

  • barszcz biały 2 torebki
  • łosoś wędzony 15 dag
  • jajka 4 szt
  • boczek wędzony 5 dag
  • oliwa 1 łyżka
  • śmietanka 1/2 szkl
  • sałata lodowa 6-7 liści
  • szczypiorek posiekany 2 łyżki
  • natka pietruszki siekana 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • sok z cytryny do smaku

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik z łososiem.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na ćwiartki. Barszcz ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić, dodać śmietankę, szczypiorek, natkę pietruszki, sałatę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać. Włożyć do lodówki na 20 minut. Na talerze rozłożyć pokrojonego w paski łososia, po kilka kawałków jajka, zalać chłodnikiem.