Sposób przygotowania:
Choco-banana
Herbatniki kruszymy w mikserze. Mieszamy z rozpuszczonym masłem. Spód małej tortownicy (20 cm) wykładamy folią aluminiową. Herbatniki wsypujemy do tortownicy i dociskając np. szklanką formujemy spód i boki. Wstawiamy do lodówki.
Czekoladę łamiemy w mniejsze kawałeczki i topimy na parze. Gotowy kajmak miksujemy z ciepłą, rozpuszczoną czekoladą.
Na wcześniej przygotowany spód układamy jednego banana pokrojonego w plasterki. Zalewamy masą czekoladową. Wstawiamy do zamrażarki na 3 godziny lub do lodówki na całą noc.
Gdy masa dobrze zastygnie możemy "odciąć" zbyt wysokie brzegi.
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem. Dodajemy drugiego banana pokrojonego w plasterki. Śmietanę wykładamy na masę czekoladową. Można udekorować niewielką ilością gorzkiego kakao.
Smacznego!
Czekoladę łamiemy w mniejsze kawałeczki i topimy na parze. Gotowy kajmak miksujemy z ciepłą, rozpuszczoną czekoladą.
Na wcześniej przygotowany spód układamy jednego banana pokrojonego w plasterki. Zalewamy masą czekoladową. Wstawiamy do zamrażarki na 3 godziny lub do lodówki na całą noc.
Gdy masa dobrze zastygnie możemy "odciąć" zbyt wysokie brzegi.
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem. Dodajemy drugiego banana pokrojonego w plasterki. Śmietanę wykładamy na masę czekoladową. Można udekorować niewielką ilością gorzkiego kakao.
Smacznego!