Sposób przygotowania:
Choinki z żurawiną
Masło zmiksuj z cukrem pudrem, aż uzyskasz jasny i puszysty krem. Dodaj żółtka, sok z cytryny, szczyptę soli i zmiksuj. Teraz miksując na najniższych obrotach miksera dodaj partiami przesianą mąkę. Żurawinę bardzo drobno pokrojoną dodaj do ciasta i dokładnie wymieszaj. Z ciasta ulep kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 1 godzinę. Na podsypanym mąką blacie rozwałkuj schłodzone ciasto na grubość około 5-6 mm i wycinaj foremką ciastka. Układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 180*C piekarnika i piecz 10 minut na jasnozłoty kolor. Upieczone wyjmij z piekarnika i pozostaw w blaszce do lekkiego przestygnięcia. Następnie wystudź na kratce kuchennej.
edytaha
anemon
Nie jestem chytra, dlatego bardzo proszę się częstować, tylko proponuję pośpiech, bo "wycinka lasu" trwa.