Sposób przygotowania:
Chrupiąca panierka - obiad dla Damy
Przygotowujemy panierkę;
Jajko, mleko i mąkę wkładamy do głębokiego talerza i przyprawiamy pieprzem sola i papryką. Wszystko mieszamy tak by powstała gęsta konsystencja .
Filety rozbijamy i delikatnie również doprawiamy jak kto lubi.
Kotlety maczamy w przygotowanej masie
< konsystencja powinna być tak gęsta by nam nie za mocno spływała z mięsa>
Następnie płatki kukurydziane i trochę bułki tartej mieszamy np na tacy i obsypujemy aby się przykleiły do mięsa ,aby
Jajko, mleko i mąkę wkładamy do głębokiego talerza i przyprawiamy pieprzem sola i papryką. Wszystko mieszamy tak by powstała gęsta konsystencja .
Filety rozbijamy i delikatnie również doprawiamy jak kto lubi.
Kotlety maczamy w przygotowanej masie
< konsystencja powinna być tak gęsta by nam nie za mocno spływała z mięsa>
Następnie płatki kukurydziane i trochę bułki tartej mieszamy np na tacy i obsypujemy aby się przykleiły do mięsa ,aby
zewa