iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Chrupiąca wątróbka drobiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Prosto z patelni jest pyszna, mięciutka wewnątrz i chrupiąca zewnątrz.

Chrupiąca wątróbka drobiowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chrupiąca wątróbka drobiowa

 

Sposób przygotowania:

Chrupiąca wątróbka drobiowa
Wątróbkę drobiową opłukać i zostawić na sitku, aby ociekła dokładnie z nadmiaru wody, następnie posypać solą, pieprzem (ja używam ziołowy) i majerankiem, wymieszać, aby przyprawy okryły całą wątróbkę. Każdą wątróbkę przed smażeniem dokładnie obtoczyć w bułce tartej, smażyć na niewielkiej ilości oleju do momentu zrumienienia. Podawać gorące zaraz po usmażeniu, bardzo dobrze smakuje z chlebkiem, ale najlepiej podać ją z ziemniakami.
Chrupiąca wątróbka drobiowa
wątróbkę przed smażeniem obtoczyć w bułce tartej
Chrupiąca wątróbka drobiowa
smażyć na złoty kolorna małej ilości oleju