patka96

patka96

Kucharz
[Przepisów: 11]

Chrupiące bagietki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Genialne bagietki z grubą, chrupiącą skórką i miękkim, puszystym wnętrzem. Idealne na romantyczną kolację w towarzystwie krewetek i sałatki. Łatwe to do wykonania.

Chrupiące bagietki

Składniki:

Chrupiące bagietki

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące bagietki
Drożdże rozpuścić w wodzie. Dodać cukier i łyżkę mąki. Wymieszać i odstawić. Mąki przesiać do miski. Dodać resztę składników wraz z drożdżami i wymieszać drewnianą łopatką tylko do połączenia się składników. Odstawić na noc. Rano uformować bagietki. Odstawić na 2h. Piec w 20minut w maksymalnej temperaturze.