Sposób przygotowania:
Chrupiące chili con carne z nachosami
1. Mielone podsmażyłam na patelni razem z cebula i czosnkiem.
2. Dodałam pokrojona w kostkę paprykę, liść laurowy, drobno pokrojoną chili medium i pół chili hot, zalałam bulionem i pomidorami z puszki i dusiłam ok 20 minut. Doprawiłam.
3. Dorzuciłam fasolę i kukurydzę, wymieszałam i jeśli potrawa jest zbyt rzadka - zwykle odparowuję nadmiar płynu.
4. Chili con carne przełożyłam do naczynia żaroodpornego, wbiłam nachosy i obficie posypałam żółtym serem. Zapiekałam w piekarniku lub pod grillem elektrycznym aż ser się rozpuści.
Smacznego!
2. Dodałam pokrojona w kostkę paprykę, liść laurowy, drobno pokrojoną chili medium i pół chili hot, zalałam bulionem i pomidorami z puszki i dusiłam ok 20 minut. Doprawiłam.
3. Dorzuciłam fasolę i kukurydzę, wymieszałam i jeśli potrawa jest zbyt rzadka - zwykle odparowuję nadmiar płynu.
4. Chili con carne przełożyłam do naczynia żaroodpornego, wbiłam nachosy i obficie posypałam żółtym serem. Zapiekałam w piekarniku lub pod grillem elektrycznym aż ser się rozpuści.
Smacznego!