Sposób przygotowania:
Chrupiące jajeczka
Pieczarki myjemy i osączamy następnie kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy ok łyżkę masła, przesmażamy przygotowane pieczarki. Solimy.Cebulę obieramy drobno siekamy i dodajemy do pieczarek. Wszystko mieszamy i studzimy. Ser ścieramy na małych albo średnich otworach tarki. Część sera dodajemy do pieczarek, resztę zostawiamy. Ser z pieczarkami mieszamy , doprawiamy do smaku. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połowy.Wyjmujemy żółtka, rozdrabniamy widelcem, dodajemy do pieczarek. Mieszamy. Farsz nakładamy na połówki jajek, posypujemy startym serem. Bułkę przekrawamy wyjmujemy środek i rozkruszamy albo drobniutko kroimy. Na rozgrzanym maśle rumienimy przygotowaną bułkę, obsypujemy przygotowane jajka. Jajka wkładamy do naczyniażaroodpornego. Zapiekamy ok. 10 minut.