Sposób przygotowania:
Chrupiące kukurydziane serniczki
Chrupiąca baza: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wysmarować masłem.Masło rozpuścić w rondelku, dodać pianki marshmallows, miód, wanilię i szczyptę soli. Mieszać drewniana łyżką aż pianki marshmallows się rozpuszczą – trwać to będzie około 5 minut. Dodać płatki kukurydziane i mieszać do połączenia się składników.. Przełożyć masę do blaszki i równo rozprowadzić. Odstawić do stwardnienia, około 20 minut. Serowa masa: Żelatynę wymieszać z dwoma łyżeczkami wody w miseczce i odstawić na bok aż zmięknie (5 minut). Ser zmiksować, aż będzie całkowicie kremowy, dodać śmietankę, cukier, sok z cytryny, wanilię i szczyptę soli i miksować dalej aż do uzyskania gładkiej masy. Wstawić żelatynę do mikrofalówki do momentu rozpuszczenia się, a następnie dodać ją do sera i całość zmiksować. Wylać masę serową na wyłożoną masę i równo rozprowadzić . Przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 2 godziny. Posypać np.kolorową posypką.