Chrupiące piersi z kurczaka w migdałach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Panierowanie piersi kury w migdałach to pyszny sposób na coś innego.

Chrupiące piersi z kurczaka w migdałach

Składniki:

Chrupiące piersi z kurczaka w migdałach

 

  • 1 połówka piersi z kurczaka
  • 15g płatków migdałowych
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka vegety

Sposób przygotowania:

Chrupiące piersi z kurczaka w migdałach
Panierowanie piersi kury w migdałach to pyszny sposób na coś innego. 

Mięso z piersi kurczaka zozbić tłuczkiem na kotleta, następnie mieszać w roztrzepanym jajku z solą, pieprzem i wegetom.

Kotlety obtaczać w migdałach i smażyć na złoty kolo do miękkości.

 Gotowe kotlety można podawać z ziemniaczkami i surówką.