Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Chrupiące polędwiczki w młodej kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 120
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie ma nic lepszego jak delikatne polędwiczki zanurzone w młodej kapuście.W sam raz na niedzielny obiad.

Chrupiące polędwiczki w młodej kapuście

Składniki:

Chrupiące polędwiczki w młodej kapuście

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące polędwiczki w młodej kapuście

I

Chrupiące polędwiczki w młodej kapuście
Przygotowujemy mięso, kroimy w plastry, rozbijamy i panierujemy oraz smażymy.

1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku, ponownie w bułce tartej i smaży z obu stron na rozgrzany oleju. Usmażone mięso układamy w naczyniu.

II

Chrupiące polędwiczki w młodej kapuście
Przygotowanie kapusty

2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę oraz obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew i pokrojona w paseczki paprykę. Boczek kroimy drobno podsmażamy i łączymy z kapustą. Pod koniec dodajemy cukier, pieprz, Vegetę oraz ocet i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Chwilę gotujemy.

3. Kapustę wykładamy na usmażone polędwiczki.

III

4. Danie gotowe.

5. Smacznego.