Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Chrupiące udka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Udka umyć. Wymieszać mąkę ze szczyptą soli, Pieprzu czarnego Galeo i Przyprawy do kurczaka Galeo.

Chrupiące udka

Składniki:

Chrupiące udka

 

  • 4 udka kurczaka,
  • ½ szklanki mąki,
  • jajko,
  • 2 łyżki posiekanej zieleniny,
  • szklanka bułki tartej,
  • 5 dag tartego parmezanu,
  • tłuszcz,
  • Przyprawa do kurczaka Galeo,
  • sól,
  • Pieprz czarny mielony Galeo.

Sposób przygotowania:

Chrupiące udka
Obtoczyć kawałki mięsa, skropić lekko wodą i jeszcze raz obtoczyć. W osobnych naczyniach roztrzepać jajko z łyżką wody i zieleniną oraz wymieszać bułkę tartą z parmezanem. Ułożyć udka na natłuszczonej blasze. Piec w temp. 200 st. ok. 30 min (jeśli z mięsa po nakłuciu wypływa przejrzysty sos, jest gotowe).Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl