Thurin8

Thurin8

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Chrupiące Ziemniaki z Nadzieniem Salami.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne danie jarskie!!! pozdro

Chrupiące Ziemniaki z Nadzieniem Salami.

Składniki:

Chrupiące Ziemniaki z Nadzieniem Salami.

 

 

  • Składniki nadzienia:
  • 6 pokrojonych cebulek
  • 1/2 szklanki startego sera żółtego
  • 50 g salami, pokrojonego w cienkie paski

Sposób przygotowania:

Chrupiące Ziemniaki z Nadzieniem Salami.
Najpierw należy rozgrzać piekarnik do temperatury ok. 200 stopni. Włożyć ziemniaki i piec przez ok. 60 minut, aż staną się miękkie. Po upieczeniu należy przekroić je na połówki, wydrążyć miąższ. Uzyska się wówczas tzw. ,,łódeczki ziemniaczane". WAŻNE: Wnętrza ,,łódeczek" natrzeć roztopionym masłem. Napełnić łódeczki składnikami nadzienia i odrobiną wydrążonego wcześniej miąższu.Następnie należy ułożyć ziemniaki na ruszcie odkrojoną stroną do góry i piec przez ok.10-15 minut uważając, by się nie spaliły.Smacznego:)