Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Chrupiący kurczak w krakersach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szybkie i chrupiące paski kurczaka w krakersach.

Chrupiący kurczak w krakersach

Składniki:

Chrupiący kurczak w krakersach

 

 

Sposób przygotowania:

Chrupiący kurczak w krakersach
Kurczaka umyć, pokroić w dość duże paski, oprószyć solą i pieprzem. Do miski dodać kurczaka, wlać maślankę, dodać po łyżeczce papryk, przeciśnięte ząbki czosnku, wymieszać. Odstawić do marynowania na ok. godz. Krakersy pokruszyć i obtoczyć w nich kawałki odsączonego kurczaka. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piec ok. 25 min. w 200st. C.