Sposób przygotowania:
Chrupiący serniczek na zimno z masą jagodową
Sucharki rozdrabniamy. Łączymy z kremem czekoladowym. Wykładamy na formę o średnicy 26 cm. Chłodzimy.
Do garnka wlewamy 2 szklanki wody. Rozpuszczamy galaretki. Łączymy z zmiksowanymi jagodami. Gdy masa zacznie gęstnieć wylewamy do tortownicy. Do ubitej śmietany dodajemy cukier i serek. Łączymy z rozpuszczoną wcześniej żelatyną. Wylewamy na masę jagodową.
Posypujemy tartą czekoladą.
Do garnka wlewamy 2 szklanki wody. Rozpuszczamy galaretki. Łączymy z zmiksowanymi jagodami. Gdy masa zacznie gęstnieć wylewamy do tortownicy. Do ubitej śmietany dodajemy cukier i serek. Łączymy z rozpuszczoną wcześniej żelatyną. Wylewamy na masę jagodową.
Posypujemy tartą czekoladą.