Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Chrupki z ryb

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Podawać z sosem p0midorowym z dodatkiem rozmarynu lub duszonym selerem w sosie śmietankowo-cytrynowym oraz ziemniakami w mundurkach.

Chrupki z ryb

Składniki:

Chrupki z ryb

 

  • (1 porcja):
  • 10-15 dag morskiej ryby
  • ½ pudełka sardynek
  • 1 jajko
  • 1 jajko na twardo
  • 1 mała cebula
  • 1 dl mleka
  • 2 łyżki stołowe płatków owsianych
  • Otręby pszenne
  • Olej do smażenia
  • Sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Chrupki z ryb
Rybę zmielić lub bardzo drobno posiekać, sardynki rozgnieść, jajko na twardo drobno pokroić, cebulę zetrzeć i wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodać namoczone w mleku płatki owsiane, ubite jajko, posolić. Jeśli masa jest za sucha, dodać oleju z sardynek. Z masy uformowac kotleciki-rybki, obtoczyć w otrębach, smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.