Sposób przygotowania:
Chrupkie ciasto krówkowe
1. Żółtka utrzyj z cukrem. Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao, wymieszaj. Z białej ubij pianę. Dodaj do ciasta, połącz. Ciasto wlej do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (25x36 cm ). Piecz ok. 25 min w temp. 180 stopni. Ostudź, przekrój na dwa placki. 2. Obydwie masy krówkowe utrzyj z miękkim masłem na gładką masę. Spodnie ciasto ułóż w formie, w której się piekło ( możesz ją nasączyć ponczem, likierem, naparem herbacianym ). Posmaruj masą krówkową. Herbatniki namocz w mleku. Warstwę umieść na cieście. Posmaruj masą krówkową, ułóż herbatniki ( w sumie powinny być 3 warstwy herbatników, każda posmarowana masą krówkow ). Przykryj biszkoptem, posmaruj masą krówkową. Posyp pokruszonymi herbatnikami.