paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

chrupkie pierogi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

można podać z sosem pomidorowym

chrupkie pierogi

Składniki:

chrupkie pierogi

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 35 dag maki
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • woda mineralna
  • pieprz
  • sól
  • olej

 

Sposób przygotowania:

chrupkie pierogi
Cebulę obieramy ze skóry i siekamy. Podsmażamy ją i dodajemy mięso, mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem, smażymy ok 10 min. Kukurydzę odcedzamy z zalewy dodajemy na patelnie. Jajko rozbijamy widelcem i dodajemy do składników na patelni pamiętając o ciągłym mieszaniu. Z mąki z dodatkiem wody zagniatamy ciasto jak na pierogi.Rozwałkowujemy je i szklanką wycinamy koła. Na środku każdego układamy farsz z mięsa i zlepiamy boki jak przy pierogach. Gotowe pierogi smażymy w rozgrzanym, głębokim oleju na złoty kolor.