danusia29

danusia29

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

chrusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

chrupiące i smaczne chrusty

chrusty

Składniki:

chrusty

 

  • 350 g mąki
  • 6 żółtek
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka spirytusu
  • sól
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

chrusty
Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto na jednolitą masę. Rozwałkować ciasto jak najcieniej i pokroić na paski Każdy pasek przeciąć w środku i przez to nacięcie przewinąć koniec paska Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor wyjąc.Odsączyć od tłuszczu papierem śniadaniowym i posypać cukrem pudrem.

Tagi:

faworki chrust