Sposób przygotowania:
Chrzanowo-miodowe udka Eli
Udka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Odciąć pałki od udek i ponacinać skórę. Wymieszać olej,miód,chrzan i przyprawę. Powstałą marynatą posmarować mięso w włożyć do lodówki na minimum 2 godziny. Obraną cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę. Do woreczka włożyć cebulę,czosnek,na to mięso razem z marynatą. Woreczek spiąć zapinką i włożyć do brytfanki.Piec mięso w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. przez 40 minut.Po tym czasie wyjąć brytfankę z piekarnika i rozciąć ostrożnie woreczek. Całą zawartość wyłożyć do brytfanki,włożyć do piekarnika i piec jeszcze aż udka się zrumienią,co jakiś czas polewając wodą. Udka wyjąć na półmisek i przykryć folią aluminiową,żeby nie wystygły. Powstały sos zlać do rondla i zmiksować. Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować. Smacznego!