SUPERPRZEPIS

Ciabata ze śledzikiem

  • 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Ciabata ze śledzikiem

Pyszne zakąski, które idealnie będą się prezentować na świątecznym stole.

Składniki:

Ciabata ze śledzikiem

 

  • Składniki na 2 porcje:
  • 1 ciabata
  • masło
  • 1 garść mieszanki sałat
  • 1 filet śledziowy a’la matias
  • 2 łyżki groszku z puszki
  • 1 małe jajko
  • 1 łyżka majonezu
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ciabata ze śledzikiem
Ciabatę kroimy na pół i smarujemy masłem. Następnie na każdej kromce kładziemy mieszankę sałat. Jajko gotujemy na twardo, studzimy, a następnie obieramy i kroimy w nierówną kostkę. Filet śledziowy również kroimy w kostkę. Pokrojone jajko i śledzia mieszamy z groszkiem oraz majonezem i przyprawiamy pieprzem do smaku. Na każdej kanapce układamy porcję sałatki śledziowej, a całość przyozdabiamy zielonym listkiem.