Sposób przygotowania:
Ciabatta Pieczarkowa
Podgrzać opiekacz. Pokroić bochenek ciabatty na 8 ukośnych kromek o grubości około 2,5 centymetra. Powinny mieć kształt wydłużonych owali. Umieścić kromki na blasze i lekko posmarować oliwą. Piec chwilę, żeby stały się chrupiące i złociste. Rozpuścić masło na patelni. Kiedy zacznie skwierczeć, dodać czosnek i obsmażać go minutę. Wrzucić pieczarki i dusić na średnim ogniu 4 do 5 minut, aż lekko zmiękną, od czasu do czasu mieszając. Dodać musztardę i wymieszać. Zmniejszyć nieco ogień i doprawić do smaku. Dusić kolejną minutę a potem zdjąć patelnię z ognia. Na każdym talerzu położyć 2 kromki ciabatty. Pieczarki układać na pieczywie wraz z sosem z patelni. Posypać z wierzchu płatkami parmezanu i udekorować natką pietruszki. Podawać od razu.