Sposób przygotowania:
Ciacho Basi -lekkie i owocowe
Do miski wbijamy całe jajka ,odrobinę soli i cukier. Miksujemy długo aż piana będzie ok 4 razy większa i będzie prawie biła a cukier nie będzie wyczuwalny Mąkę tortową przesiewamy wraz z budyniem-budyń kupujemy bez cukru i proszkiem do pieczenia 1 łyżeczka . Dodajemy do ubitej piany i lekko mieszamy łyżką już nie miksujemy . Masę wlewamy na blaszkę . Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy 35 min .Wyciągamy z piekarnika i z tortownicy przewracamy do góry spodem i zostawiamy do wystygnięcia
Zielona masa.
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie . Gdy przestygnie dodajemy do niej kawałki pokrojonej gruszki . Gdy zacznie tężeć nakładamy ją na biszkopt . Wkładamy do lodówki aby się zastygła. Pomarańczowa masa. Puszkę brzoskwiń wraz z syropem miksujemy. Następnie podgrzewamy i wsypujemy 2 galaretki pomarańczowe. Mieszamy aż galaretki się rozpuszczą. Gdy galaretka zacznie stęknąć nakładamy ją na zieloną galaretkę i wkładamy do lodówki. Masa jasno zielona . 500 ml śmietany ubijamy . Dwie galaretki rozpuszczamy w 1/2 szklance gorącej wody i 1 szklance podgrzanego syropu z gruszek .Galaretki mieszamy aż się rozpuszczą . Gdy będą zimne dodajemy je do bitej śmietany i jeszcze ubijamy . Nakładamy na pomarańczową galaretkę . Posypujemy tartą czekolada gorzką .Wstawiamy do lodówki .
Zielona masa.
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie . Gdy przestygnie dodajemy do niej kawałki pokrojonej gruszki . Gdy zacznie tężeć nakładamy ją na biszkopt . Wkładamy do lodówki aby się zastygła. Pomarańczowa masa. Puszkę brzoskwiń wraz z syropem miksujemy. Następnie podgrzewamy i wsypujemy 2 galaretki pomarańczowe. Mieszamy aż galaretki się rozpuszczą. Gdy galaretka zacznie stęknąć nakładamy ją na zieloną galaretkę i wkładamy do lodówki. Masa jasno zielona . 500 ml śmietany ubijamy . Dwie galaretki rozpuszczamy w 1/2 szklance gorącej wody i 1 szklance podgrzanego syropu z gruszek .Galaretki mieszamy aż się rozpuszczą . Gdy będą zimne dodajemy je do bitej śmietany i jeszcze ubijamy . Nakładamy na pomarańczową galaretkę . Posypujemy tartą czekolada gorzką .Wstawiamy do lodówki .
goch@