Sposób przygotowania:
Ciacho czekoladowe z nutą pomarańczy
Pomarańcze oparzamy i ścieramy skórkę, a następnie kroimy na pół I wyciskamy sok. W kąpieli wodnej roztapiamy połowę czekolady mlecznej i połowę gorzkiej razem. W misce mieszamy suche składniki czyli mąkę, kakao, proszek, cukier, cukier z wanilia I cynamon. Dodajemy jajka, olej, jogurt I mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy sok z pomarańczy I roztopioną czekoladę, całość mieszamy I przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Roztapiamy resztę czekolady a z pozostałego soku z pomarańczy I cukru pudru przygotowujemy lukier. Wystudzoną babkę polewamy czekoladą, lukrem I dekorujemy skórką pomarańczową oraz cukrowymi perełkami. .