Sposób przygotowania:
Pomarańczowo-czekoladowe ciacha
Do miski przesiewam mąkę, dodaję cukier puder, proszek do pieczenia, szczyptę soli, margarynę, jaja, skórkę pomarańczową. Całość kroję nożem, i zagniatam. Ciasto wstawiam do lodówki na 2 godziny. Następnie za pomocą specjalnej nakładki wycinam ciastka o rożnych kształtach maszynką do mięsa. Ciastka układam na pergaminie na klaszcze i wstawiam do piekarnika na 15 minut temp 160 stopni. Czekoladę, kroję na mniejsze kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej, dolewam mleko. Po ostudzeniu ciastka dekoruję polewą czekoladową i posypuję orzeszkami.
rozmarzona.marzena
gosia56
2milutka
jaNina
mysza75
marietta
cris
edytaha
mysza75
edytaha napisał(a):
edytaha
Maszynki mam nawet dwie, odziedziczyłam po teściowej, a przystawka mignęła mi w jakimś sklepie z gospodarstwem domowym, ale wtedy nie pomyślałam, żeby ją kupić :)
Tylko co z moim postanowieniem, że nie będę piec słodkości, żeby mnie nie kusiły? :D
mysza75
edytaha napisał(a):