Sposób przygotowania:
Ciacho na budyniu i galaretce pysznosci
Wsypujemy do miski mąkę, cukier, proszek do pieczenia, jajko, masło . Ugniatamy wszystko w jednolita masę.
Formę do ciasta wykładamy folia aluminiowa lub papierem i posypujemy bułka tartą.
Nakładamy ciasto na formę i nakłuwamy widelcem.
Kroimy 1 banana i układamy na ciasto.
Zagotowujemy mleko i wsypujemy budyń i mieszamy aż będzie bardzo gęsty.
Następnie budyniem zalewamy ciasto i banany.
Na zalany budyń układamy ponownie 2 banana .
Wkładamy ciasto do piekarnika ok 180 stopni i pieczemy ok 30 - 40 min. Może się wam wydawać że budyń się spiecze jednak spieką się tylko banany.
Gdy ciasto wystygnie wkładamy je do lodówki.
Gotujemy wodę i wsypujemy galaretki mieszamy, czekamy aż wystygnie i wkładamy do lodówki.
Zanim zalejemy galaretką układamy 3ciego banana
Ostatnią rzeczą jest zalanie galaretką ciasto.
Wiem jest z tym trochę bawienia się ale WARTO!!
Formę do ciasta wykładamy folia aluminiowa lub papierem i posypujemy bułka tartą.
Nakładamy ciasto na formę i nakłuwamy widelcem.
Kroimy 1 banana i układamy na ciasto.
Zagotowujemy mleko i wsypujemy budyń i mieszamy aż będzie bardzo gęsty.
Następnie budyniem zalewamy ciasto i banany.
Na zalany budyń układamy ponownie 2 banana .
Wkładamy ciasto do piekarnika ok 180 stopni i pieczemy ok 30 - 40 min. Może się wam wydawać że budyń się spiecze jednak spieką się tylko banany.
Gdy ciasto wystygnie wkładamy je do lodówki.
Gotujemy wodę i wsypujemy galaretki mieszamy, czekamy aż wystygnie i wkładamy do lodówki.
Zanim zalejemy galaretką układamy 3ciego banana
Ostatnią rzeczą jest zalanie galaretką ciasto.
Wiem jest z tym trochę bawienia się ale WARTO!!
kinga
blackbetty
msewka
iwona3004
reniasz
misia53