Sposób przygotowania:
Ciacho z jagodami
Obie mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z cukrem i cukrem waniliowym. Żółtka wymieszać z barwnikiem i dodać do piany. Miksować na małych obrotach. Następnie dodać mąki i delikatnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarować margaryną lub masłem ( ale tylko dno ) i wysypać bułką tartą. Wlać masę biszkoptową do tortownicy i piec w nagrzanym do 150 stopni piekarniku przez 40 minut. Po upieczeniu wyjąć z formy, odwrócić górą do dołu i wystudzić. Po ostudzeniu przekroić na dwa krążki. Krążki położyć na dwa talerze i nasączyć je herbatą. Śmietanę chwilę ubijać, następnie dodać śmietan fixy zmieszane z cukrem i ubić na sztywno. Śmietanę rozłożyć po połowie na biszkopty. Na koniec wyłożyć jagody i schłodzić ciasta przez minimum 30 minut w lodówce.



marietta
gusia1000