Sposób przygotowania:
Ciap kapusta Eli z kiełbasąprzygotowanie składników

Kapustę kiszoną pokroić i włożyć do garnka. Do kapusty dodać koper, wlać wodę i ugotować. Ugotowaną kapustę odcedzić.
przygotowanie składników cd

Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować na parze. Ugotowane ziemniaki utłuc tłuczkiem.
przygotowanie składników cd

Parówki i kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie ciap kapusty

Na p dużej, głębokiej patelni roztopić smalec, dodać kiełbasy, cebulę i usmażyć.
przygotowanie ciap kapusty cd

Do kiełbasy z cebulą dodać ziemniaki, wymieszać i chwilę smażyć razem.
przygotowanie ciap kapusty cd

Do ziemniaków z kiełbasą dodać ugotowaną kapustę. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku. Ciap kapustę wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Po przygotowaniu ciap kapustę od razu podawać. Smacznego!
gusia1000