piskotka

piskotka

Kucharz
[Przepisów: 10]

ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasteczka można przechowywać przez kilka dni.

ciasteczka

Składniki:

ciasteczka

 

  • 2 szklanki mąki,
  • 1/2 szklanki cukru pudru,
  • 2 łyżki miodu,
  • 1 jajko,
  • 1/2 margaryny,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
  • 1/3 szklanki śmietanki,
  • 1 białko,
  • cukier cynamonowy,
  • mąka do podsypania

Sposób przygotowania:

ciasteczka
Rozpuścić margarynę i miód w rondelku. Dodaj sodę i śmietankę. Wsypać do miski mąkę  i wymieszać z cukrem pudrem i cynamonem. Do mąki dolać rozpuszczoną z miodem margarynę i jajko.Wymieszaj wszystko  mikserem. Ciasto przełożyć na podsypany mąką stół i  zagnieć elastyczne ciasto.Ciasto rozwałkuj na grubość 4 mm. i wycinaj foremkami ciasteczka.Ciasteczka przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, posmaruj białkiem i posyp cukrem cynamonowym. Ciasteczka piecz około 10 minut w 180 st.C

Tagi:

jajko jajka