burakcukrowy

burakcukrowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Ciasteczka bakaliowe 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Miękkie ciasteczka z dodatkiem bakalii i skórki mandarynki

Ciasteczka bakaliowe 3 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasteczka bakaliowe 3

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka bakaliowe 3
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy jajka i nadal ucieramy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy partiami. Ciasto będzie gęstniało więc coraz ciężej będzie ucierać. Migdały obieramy ze skórki - najlepiej je sparzyć - kroimy na połowę. Żurawinę również siekamy na mniejsze kawałki. Do ciasta dodajemy rodzynki, żurawinę migdały. Możemy dodać również posiekane suszone daktyle. Na koniec wsypujemy skórkę z mandarynek i wszystko mieszamy. Ciastka formujemy łyżka i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy w temp. 200 stopni 10-15 minut
Ciasteczka bakaliowe 3
Cukier i cukier waniliowy ucieramy z miękkim masłem
Ciasteczka bakaliowe 3
Migdały obieramy ze skórki i kroimy na drobniejsze kawałki
Ciasteczka bakaliowe 3
Ciasteczka formujemy łyżką i układamy na papierze do pieczenia, wczesniej zmoczmy łyżkę wodą aby ciasto się nie przyklejało

Tagi:

jajko jajka mak