Sposób przygotowania:
Ciasteczka cappucino
Masło ucieramy w misce dodając pół szklanki cukru białego i pół szklanki cukru brązowego. Kolejno dodajemy jajka.Miksujemy ciasto na szybkich obrotach. Dodajemy miąższ z laski wanilii i pół szklanki sypkiego nie zaparzonego cappucino.Całość wymieszać. Do drugiej miski wsypujemy 2 i 2/3 szklanki mąki,1,5 łyżeczki proszki do pieczenia,pół łyżeczki cynamonu,szczyptę soli,oraz garść uprażonych na patelni i drobno posiekanych orzechów nerkowca. Zawartość sypkich składników z drugiej miski przesypujemy do miski pierwszej robimy to stopniowo na przemian z zaparzoną szklanką ostudzonego cappucino.Cały czas miksując składniki.Tak przygotowana masę ciasta uformować rekami. Wyrabiamy z ciasta 3 wałki. Wykładamy ciasto na blachę wyłożoną pergaminem. Pieczemy w nagranym piekarniku w 175 stopniach na około około 35 minut. Po wyjęciu kroimy pod kątem na grubość około 1 cm.