Sposób przygotowania:
Ciasteczka cynamonowe z galaretką
Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym i cynamonem. Dodajemy twarde masło. Nożem kroimy masło na mniejsze kawałki. Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto zawijamy w folie aluminiową i wkładamy na pół godzinki do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody i studzimy. Na stolnicy podsypujemy delikatnie mąką i rozwałkowyjemy ciasto. Foremką lub szklanką wykrawamy kółka. W połowie kółek mniejszą foremką w tym samym kształcie wykrawamy mniejsze kółka. Zlepiamy 2 cistka, z dziurką i bez dziurki na dolne. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15 minut. Upieczone i ostudzone ciastka wkładamy na 15 minut do lodówki. Po wyjęciu powstałe zagłebienia napełniamy tężejącą galaretką. Pozostawiamy do ostygnięcia. Gdy galaretka zastygnie można posypać cukrem pudrem.