Sposób przygotowania:
Ciasteczka czekoladowe
Ucieramy masło z połową cukru, dodajemy mąkę, mieszamy i ugniatamy ciasto. Wykładamy formę papierem, wysmarować tłuszczem i wylepić ciastem. Pieczemy przez 20 min. w temp. 180 stopni C. Pozostałą część masła topimy wsypujemy resztę cukru, wlewamy mleko i miód. Gotujemy przez ok. 10 minut do moemntu, aż powstanie karmel. Masę wylewamy na ciepłe ciasto, ostudzić.
Obie czekolady łamiemy i topimy w osobnych rondelkach w kąpieli wodnej.Ciemną czekoladą smarujemy ciasto, odstawiamy na chwilę do zastygnięcia. Białą czekoladę za pomocą kołnierza lub pergaminu wlewamy na wierzch ciasta białymi paskami. Smacznego.
Obie czekolady łamiemy i topimy w osobnych rondelkach w kąpieli wodnej.Ciemną czekoladą smarujemy ciasto, odstawiamy na chwilę do zastygnięcia. Białą czekoladę za pomocą kołnierza lub pergaminu wlewamy na wierzch ciasta białymi paskami. Smacznego.
jovi