jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciasteczka dwukolorowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rewelacyjne ciasteczka polecane do kawy i herbaty na deser

Ciasteczka dwukolorowe

Składniki:

Ciasteczka dwukolorowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka dwukolorowe
Rozmącić jajko ze słodzikiem, dodać masło, wanilię i mąkę z proszkiem do pieczenia, wyrobić gładkie ciasto. Podzielić ciasto na połowę, do jednej części dodać kakao, mleko oraz aromat rumowy. Włożyć oba rodzaje ciasta na 1/2 godziny do lodówki. Rozwałkować ciasto w dwa prostokąty, posmarować białkiem, ułożyć na siebie, zwinąć, włożyć do lodówki. Pokroić w plasterki, ułożyć w blasze wyłożonej pergaminem.

Piec 15 minut w temp. 200 stop. C.

Tagi:

jajko jajka