Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ciasteczka migdałowo-kakaowe z białek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciasteczka kakaowe z migdałami to dobry sposób na wykorzystanie pozostałych białek

Ciasteczka migdałowo-kakaowe z białek

Składniki:

Ciasteczka migdałowo-kakaowe z białek

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka migdałowo-kakaowe z białek
Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Następnie do ubitej piany wsypać migdały i przesiane kakao, delikatnie wymieszać. Łyżką układać stożki z ciasta na przygotowaną, posmarowaną tłuszczem blaszkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temp ok 200 stopni. Od razu po włożeniu blaszki, zmniejszyć temp do 170 stopni, piec około 10-15 minut.