Sposób przygotowania:
Ciasteczka miodowe z sezamem.
Na stolnicę wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,do-
-dać niecałą kostkę masła i pokroić ostrym nożem w wiórki.Zgarnąć i zrobić dołek wbijając żółtka,cukier trzcinowy i waniliowy,parę łyżek miodu,śmietankę słodką.Wyrabiać i zagnieść
a potem rozwałkować i wycinać kółeczka szklaneczką.Nagrzać
piekarnik do 180-200 st.C i wysmarować blachę tłuszczem,wyście-
-lić folią aluminiową i układać ciastka.Białkiem posmarować każde z nich i obsypać sezamem,przyklepując delikatnie palcem,by nie
opadał.Wsunąć blachę do piekarnika i piec ciastka z ok.20-25 min.
Po wyjęciu ostudzić i jeść.
-dać niecałą kostkę masła i pokroić ostrym nożem w wiórki.Zgarnąć i zrobić dołek wbijając żółtka,cukier trzcinowy i waniliowy,parę łyżek miodu,śmietankę słodką.Wyrabiać i zagnieść
a potem rozwałkować i wycinać kółeczka szklaneczką.Nagrzać
piekarnik do 180-200 st.C i wysmarować blachę tłuszczem,wyście-
-lić folią aluminiową i układać ciastka.Białkiem posmarować każde z nich i obsypać sezamem,przyklepując delikatnie palcem,by nie
opadał.Wsunąć blachę do piekarnika i piec ciastka z ok.20-25 min.
Po wyjęciu ostudzić i jeść.
zofijka