Sposób przygotowania:
Ciasteczka misie
W dwóch miskach umieścić składniki na ciasto jasne i ciemne ( margarynę najlepiej zetrzeć na tarce ). Połączyć składniki najpierw w jednej misce potem w drugiej. Wyjąć na blat ciasto z jednej miski, szybko zagnieść je, uformować w kulę, lekko spłaszczyć i włożyć do woreczka foliowego a potem do lodówki na 30 minut. Tak samo przygotować ciasto drugie. Gdy ciasta się schłodzą podsypując mąką wałkować każdy kolor oddzielnie na cienkie placki, za pomocą foremek w kształcie kółek o dwóch rozmiarach wycinać kółka. Na jednego misia będą potrzebne 2 małe kółeczka i jedno większe. Na dolnej części dużego np. jasnego kółka położyć kółko ciemne a drugie ciemne przeciąć na pół i podłożyć pod kółko duże na górze tworząc uszka misia. Lekko docisnąć aby się przykleiły. I tak wycinać i formować misie, można zamienić kolory, wtedy uzyskamy dwa rodzaje ciasteczek. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Upieczone wystudzić. W dwóch miseczkach zrobić dwa kolory lukru, w jednej jasny z cukru pudru i odrobiny śmietanki a drugi z dodatkiem kakao. Lukrem zrobić misiom oczka i buźki. Zostawić ciasteczka do zastygnięcia lukru.