Sposób przygotowania:
Ciastka misie
Ciasteczka: 1. Do miski wsypałam mąkę , dodałam masło , cukier, żółtka. 2. Zagniotłam ciasto , podzieliłam na polowe i do jednej części dodałam kakao zagniotłam jeszcze raz i wstawiłam do lodówki na 2 godziny . 3. Rozkładam folię spożywczą i kładę ciasto najpierw ciemne i przykrywam folia spożywczą , wałkuje i wycinam szklanką kółka ( średnica 6 cm i mniejsze o średnicy 3 cm). 4. Rozkładam folię spożywczą i kładę ciasto jasne przykrywam folia spożywczą , wałkuje i wycinam szklanką kółka ( średnica 6 cm i mniejsze o średnicy 3 cm). 5. Na przemian przyklejam uszka białe to ciemne . 6. Pieczemy na papierze 10 minut w 180 stopniach. 7. Po upieczeniu i ostudzeniu z lukru robię najpierw oczka a potem zabarwiam kakaem i robię buzie .
Alex_M
marietta