lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Ciastka misie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 50
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Moja córka zakochała się w tych ciasteczkach .

Ciastka misie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciastka misie

 

  • 50 ciasteczek:
  • Ciasto:
  • 400 g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej)
  • 200g cukru
  • 2 żółtka
  • 1 armat pomarańczowy
  • 500g mąki tortowej
  • 5 łyżek ciemnego kakao
  • Lukier:
  • 100 gram cukru pudru
  • woda gorąca 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Ciastka misie
Ciasteczka: 1. Do miski wsypałam mąkę , dodałam masło , cukier, żółtka. 2. Zagniotłam ciasto , podzieliłam na polowe i do jednej części dodałam kakao zagniotłam jeszcze raz i wstawiłam do lodówki na 2 godziny . 3. Rozkładam folię spożywczą i kładę ciasto najpierw ciemne i przykrywam folia spożywczą , wałkuje i wycinam szklanką kółka ( średnica 6 cm i mniejsze o średnicy 3 cm). 4. Rozkładam folię spożywczą i kładę ciasto jasne przykrywam folia spożywczą , wałkuje i wycinam szklanką kółka ( średnica 6 cm i mniejsze o średnicy 3 cm). 5. Na przemian przyklejam uszka białe to ciemne . 6. Pieczemy na papierze 10 minut w 180 stopniach. 7. Po upieczeniu i ostudzeniu z lukru robię najpierw oczka a potem zabarwiam kakaem i robię buzie .
Ciastka misie
Do miski wsypałam mąkę , dodałam masło , cukier, żółtka.
Ciastka misie
Zagniotłam ciasto , podzieliłam na polowe i do jednej części dodałam kakao zagniotłam jeszcze raz i wstawiłam do lodówki na 2 godziny
Ciastka misie
Rozkładam folię spożywczą i kładę ciasto jasne przykrywam folia spożywczą , wałkuje i wycinam szklanką kółka ( średnica 6 cm i mniejsze o średnicy 3 cm). Na przemian przyklejam uszka białe to ciemne .
Ciastka misie
Po upieczeniu i ostudzeniu z lukru robię najpierw oczka a potem zabarwiam kakaem i robię buzie .