Sposób przygotowania:
Ciasteczka na kleiku ryżowym
W rondelku na małym ogniu rozpuścić margarynę. W misce ubić jajka z cukrem, dodać do nich cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Powoli dodawać kleik ryżowy. Ciągle miksując wlać rozpuszczone masło. Ciasto powinno mieć jednolitą konsystencje. Aby było bardziej aromatyczne możemy dodać do niego łyżeczkę cynamonu, olejek waniliowy lub startą na tarce o drobnych oczkach skórkę pomarańczową. Całość oczywiście musi być porządnie przemieszana. Następnie z tak powstałego ciasta lepimy kulki wielkości orzechów włoskich, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy, robimy na środku każdego ciastka wgłębienie. Wkładamy ciastka do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy na złoty kolor. Wyciągamy i do każdego wgłębieni wkładamy odrobinę powideł. Gotowe! Smacznego